

PMDA-ATC GMP Inspection Seminar 2016

Offered by Asia Training Center for Pharmaceuticals and Medical Devices Regulatory Affairs (PMDA-ATC)

with the support of

## Program

No.	Title & Key Description	Time
	Day 1: 9:30am to 17:30pm	
	<b>Registration:</b> Toyama Prefectural Civic Center, Shinsogawa 4-18, Toyama-city, Toyama 930-0006, Japan	9:30am – 10:00am
1	Opening ceremony	10:00am - 10:05am (5mins)
2	Presentation – Purpose of training and Introductory Remarks	10:05am - 10:15am (10mins)
3	Presentation – Latest information of PIC/S	10:15am – 11:45pm (90mins)
	Day 1: Lunch 11:45pm-12:30pm Greetings 12:30pm-13:00pm	·
4	Presentation and Workshop – Where and what will be a potential risk for manufacturing solid dosage form	13:00pm – 15:00pm Include Workshop (75mins)
	Break 15:00pm – 15:20pm	
5	Basic Manner at Mock Inspection	15:20pm – 15:50pm (30mins)
6	Presentation – Interpretation of "Data Integrity considerations for electronic-based systems"	16:00pm – 17:10pm (70mins)

	Day 2: 9:00am to 17:00pm	
7	<ul> <li>Presentation - Overview of Manufacturing Site</li> <li>1. Outline of drug manufacturing site</li> <li>2. Layout of the manufacturing site</li> <li>3. QRM</li> <li>4. Plan of structures and facilities of the manufacturing site</li> <li>5. GMP organization chart and quality assurance system</li> <li>6. List of GMP documents</li> <li>7. Outline of HVAC, processed water,</li> <li>8. Outline of cleaning validation, preventive maintenance of facilities</li> <li>9. Documents concerning the manufacturing process</li> <li>10. Summary of Process Validation</li> <li>11. History of deviation and change control</li> <li>12. History of recall and claim</li> </ul>	9:00am – 12:00am (180mins) Include 10min break
	Day 2: Lunch 12:00pm – 13:00pm	
8	Workshop: Inspection planning	13:00pm – 17:00pm Workshop(240mins) Include 45min break
	End of Day 2	

Day 3: 9:00am to 17:00pm			
9	Point to notice for Mock inspection	9:00am-9:30am	
		(30mins)	
10	Mock Inspection	9:30am-11:30am	
		(120mins)	
	Day 3: Lunch 11:30 – 12:30	)pm	
11	Mock Inspection contd.	12:30pm-14:30pm	
		(120mins)	
	Break 14:30pm-15:00pm (30	)mins)	
12	Mock Inspection contd.	15:00pm-17:00pm	
		(120mins)	
	End of Day 3	· · · · ·	

Day 4: 9:00am to 17:00pm				
13	Group work:	9:00am - 12:00pm		
	• Summarize concerns during plant tour and select documents to be confirm	(120mins)		
Day 4: Lunch 12:00pm – 13:00pm				
14	Group work: Document inspection	13:00pm - 17:00pm		
		(240mins)		
End of Day 4				

Day 5: 9:00am to 13:00pm Mock Inspection contd.				
16	<ul><li>Group work:</li><li>Presentation of findings</li></ul>	10:00am - 11:00am (60mins)		
17	<ul> <li>Summary</li> <li>Comment form lecturers</li> <li>Comment form manufacturing site</li> </ul>	11:00am - 12:00pm (60mins)		
18	Closing ceremony	12:00pm - 12:30pm (30mins)		
	End of seminar	·		