PMDA-ATC Multi-Regional Clinical Trials (MRCT) Seminar 2018

Offered by Asia Training Center for Pharmaceuticals and Medical Devices Regulatory Affairs

DATE: January 15-18, 2018. VENUE: PMDA Meeting Room #21-25 on 14th floor

DAY 1 (January 15, 2018)

10:00	Opening
10:15	Message from PMDA
(5min)	
10:20 (25min)	Key Note Speech
	Strategies and challenges for drug development
	- Future movements and backgrounds of development strategies -
10:45	Break
11:00	History of drug evaluation using overseas data in Japan
(45min)	
11:45	Scientific insights about ethnic factors
(45min)	
12:30	Lunch
14:00	<session 1=""></session>
(120min)	Introduction of review systems and regulations by participants
(12011111)	
16:00	Break
	<session 2=""></session>
16:15	International cooperation and alignment
(105min)	Global Platform for Medical Innovation as an Academic Research
(10311111)	Organization (ARO)
	Challenge for global cooperation of regulatory agencies
18:00	End of day 1
18:15	Friendly get together

DAY 2 (January 16, 2018)

DAY 2 (January 16, 2018)		
9:00 (90min)	<session 3=""></session>	
	Points to consider when planning and designing MRCT	
	Points of attention for consultation about MRCT from PMDA's	
	experience	
	Case study -Planning and designing MRCT-	
10:30	Break	
10:45	<session 3=""> Case study (Group discussion)</session>	
(120min)		
12:45	Lunch	
	<session 4=""></session>	
14:15	Points to consider when evaluating results	
(90min)	Statistical considerations for MRCT based on the ICH E17 guideline	
	PMDA's experiences to review MRCT results	
15:45	Break	
16:00	<session 4=""> Case study (Group discussion)</session>	
(120min)		
18:00	End of day 2	

DAY 3 (January 17, 2018)

	5711 5 (Surface) 17, 2010)		
	<session 5=""></session>		
	Considerations for MRCT operations		
9:00	 Practical issues and solutions on MRCT operations (Investigator's 		
(90min)	viewpoint)		
	 Practical issues and solutions on MRCT operations (Industry's 		
	viewpoint)		
10:30	Break		
10:45	<session 5=""> Case study (Group discussion)</session>		
(90min)			
12:15	Lunch		
13:00	Clinical site tour		
(270min)	National Center for Global Health and Medicine (NCGM)		
17:20	End of day 3		

DAY 4 (January 18, 2018)

· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
<session 6=""></session>
GCP inspection of global study
 Addendum to ICH-E6 & oversea GCP inspection by PMDA
-How to Perform GCP Inspection for MRCT-
 Point to consider of GCP inspection for MRCT from sponsor
perspective
 Experiences of GCP inspection at academic trial site
-How we prepare for investigator-initiated study-
Break
<session 6=""> Case study (Group discussion)</session>
Lunch
<session 7=""></session>
Post-market safety evaluation of approved drugs based on MRCT
Pharmacovigilance in Japan
Global and local risk management planning in pharmaceutical
companies based on the multi regional clinical development
 Company perspective on managing urgent safety issues
internationally
internationally Break
,
Break
Break
Break <session 7=""> Case study (Group discussion)</session>