



Program

PMDA-ATC GMP Inspection Seminar 2018, Novemver 26th – 30th, 2018

No.	WG#	Ref	Title & Key Description	Time
			Day 1: 9:00am – 17:30pm	
Ch	ugai Pha	rma M	anufacturing Co., Ltd. Utsunomiya Plant,	9:00am – 9:30am
		Utsu	unomiya-city, Tochigi, Japan	
1			Opening Remarks from Japan, Host Country	9:30am - 9:40am
			Office of International Cooperation, PMDA,	(10mins)
			Japan	
2			Plenary Presentation –Purpose of training	9:40am - 9:50am
			and Introductory Remarks	(10mins)
			Office of Manufacturing/Quality and	
			Compliance, PMDA, Japan	
3			Presentation – Overview of Biologics	9:50am - 11:30pm
			Hiroshi Sakurai, Principle Inspector of GMP	(100mins)
			Inspection, Office of Manufacturing/Quality	
			and Compliance, PMDA, Japan	
			Tetsuhito Takarada, GMP Expert, Office of	
			Manufacturing/Quality and Compliance,	
			PMDA, Japan	
			Day 1: Lunch 11:30pm-12:30pm	

4	Plenary Presentation - Overview of	12:30pm -
	Manufacturing Site	14:30pm
	Chugai Pharma Manufacturing Co., Ltd.	(120mins)
	Utsunomiya Plant.	()
I	Break 14:30pm – 14:50pm	
5	Workshop: Inspection planning	14:50pm -
5	Workshop. Inspection planning	17:30pm
		(160mins)
	End of Day 1 –Networking Event this Evening	(10011113)
	Day 2: 9:00am to 16:30pm	
6	Basic Manner at Mock Inspection	9:00am – 9:30am
	Office of Manufacturing/Quality and	(30mins)
	Compliance, PMDA, Japan	
7	Mock Inspection	9:30am –
		12:30am
		(180mins)
	Day 2: Lunch 12:30pm – 13:30pm	
8	Mock Inspection	13:30pm -
		16:30pm
		(180mins)
	End of Day 2	
	Day 3: 9:00am to 17:00pm	
9	Mock Inspection	9:00am-12:00am
		(180mins)
	Day 3: Lunch 12:00 – 13:00pm	
10	Group work:	13:00pm-
	Summarize concerns during plant tour and	17:00pm
	select documents to be confirm	(240mins) include
		30mins break
	End of Day 3	

	Day 4: 9:00am to 17:00pm	
11	Q&A session	9:00am - 10:00pm
	Remaining Questions founded during Mock inspections	(60mins)
12	Group work: Document inspection	10:00am -
		13:00pm
		(180mins)
	Day 4: Lunch 13:00pm – 14:00pm	
13	Group work: Document inspection	14:00pm -
		17:00pm
		(180mins)
	End of Day 4	
	Day 5: 9:00am to 17:00pm	
14	Group work: Document inspection	9:00am - 12:00am
		(180mins)
	Day 5: Lunch 12:00pm – 13:00pm	
15	Group work:	13:00pm -
	Summarize findings	15:00pm
		(120mins)
16	Group work:	15:00am -
	Presentation of findings	16:00am
		(60mins)
17	Summary	16:00pm -
	Comment from Facilitator	16:30pm
	Comment from Site	(30mins)
18	Closing session	16:30pm -
	Closing remarks	17:00pm
	Office of Manufacturing/Quality and	(30mins)
	Compliance, PMDA, Japan	
	End of training seminar	