PMDA-ATC Multi-Regional Clinical Trial (MRCT) Seminar 2019

Offered by Asia Training Center for Pharmaceuticals and Medical Devices Regulatory Affairs

DATE: January 21-24, 2019. VENUE: PMDA Meeting Room #21-25 on 14th floor

DAY 1 (January 21, 2019)

10:00	Opening ceremony
(20min)	Photo session
10:20 (25min)	Key Note Speech
	Strategies and challenges for drug development
	- Future movements and backgrounds of development strategies –
10:45	History of drug evaluation using overseas data in Japan
(45min)	Q&A (11:15 - 11:30)
11:30	Break
11:45	Scientific insights about ethnic factors
(45min)	Q&A (12:15 - 12:30)
12:30	Lunch
14:00	<session 1=""></session>
(150min)	Introduction of review systems and regulations by participants
16:30	Break
	<session 2=""></session>
	International cooperation and alignment
16:45 (60min)	Global Platform for Medical Innovation as an Academic Research
	Organization (ARO)
	Challenge for global cooperation of regulatory agencies
	Q&A (17:45 - 18:00)
18:00	End of day 1
18:15	Friendly get together

DAY 2 (January 22, 2019)

	5/11 2 (Juliudi y 22) 2015 /		
9:00 (90min)	<session 3=""></session>		
	Points to consider when planning and designing MRCT		
	Points of attention for consultation about MRCT from PMDA's		
	experience		
	Case study -Planning and designing MRCT-		
	Q&A (10:15 - 10:30)		
10:30	Break		
10:45	<session 3=""> Case study (Group discussion)</session>		
(120min)	Wrap up (12:35 - 12:45)		
12:45	Lunch		
14:15 (90min)	<session 4=""></session>		
	Points to consider when evaluating results		
	Statistical considerations for MRCT based on the ICH E17 guideline		
	PMDA's experiences to review MRCT results		
	Q&A (15:30 – 15:45)		

15:45	Break
16:00	<session 4=""> Case study (Group discussion)</session>
(120min)	Wrap up (17:50 - 18:00)
18:00	End of day 2

DAY 3 (January 23, 2019)

DAI 3 (Jaliu	DAY 3 (January 23, 2019)		
9:00 (90min)	<session 5=""> Considerations for MRCT operations Practical issues and solutions on MRCT operations (Investigator's viewpoint) Practical issues and solutions on MRCT operations (Industry's viewpoint) Q&A (10:15 - 10:30)</session>		
10:30	Break		
10.50	(- 1 - 2 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1		
10:45	<session 5=""> Case study (Group discussion)</session>		
(90min)	Wrap up (12:05 - 12:15)		
12:15	Lunch		
13:00	Clinical site tour		
(300min)			
17:30	End of day 3		

DAY 4 (January 24, 2019)

	ary 24, 2013)
9:00	<session 6=""></session>
	Regulatory review based on results of GCP inspection
	How to Perform GCP Inspection in Japan
	-Role of GCP inspection in review process-
	How to take GCP inspection results into consideration for review
(90min)	from reviewer's perspective
	 Applicant's experiences to undergo GCP inspection
	Trial site's experiences to undergo GCP inspection
	Q&A (10:15 - 10:30)
10:30	Break
10:45	<session 6=""> Case study (Group discussion)</session>
(120min)	Wrap up (12:35 - 12:45)
12:45	Lunch
	<session 7=""></session>
	Post-market safety evaluation of approved drugs based on MRCT
14:00 (90min)	Global Standards for Pharmacovigilance
	Risk management plan based on the multi-regional clinical
	development -From perspectives of pharmaceutical companies-
	Risk management based on the multi-regional clinical development -
	From perspectives of regulatory agencies -
	Q&A (15:15 – 15:30)

15:30	Break
15:45	<session 7=""> Case study (Group discussion)</session>
(90min)	Wrap up (17:05 - 17:15)
17:15	Closing ceremony
17:45	End of day 4