

Date: 29th August 2024

Time: 9:00 - 16: 30 (Thailand time, GMT+7)

Venue: The Okura Prestige Bangkok, 3rd floor, Grand ball room

(57, Park Ventures Ecoplex 57 Witthayu Rd, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok, Thailand)

[Morning session] MC: Ms. TAKEMURA Yuriko, PMDA

Time	Contents
9:00 – 9:15	Opening Remarks
(15 min)	H.E.Prof. TAKEMI Keizo, Minister, Ministry of Health, Labour and
	Welfare, Japan
9:15 - 9:25	Purpose of establishing PMDA Asia Office
(10 min)	Dr. FUJIWARA Yasuhiro, MD, Ph.D, Chief Executive, Pharmaceuticals and
	Medical Devices Agency, Japan
9:25 - 9:35	Direction of PMDA Asia Office
(10 min)	Dr. KITAHARA Jun, Head, Pharmaceuticals and Medical Devices Agency
	Asia Office, Japan
9:35 - 9:40	Welcome Remarks
(5 min)	Dr. Narong Aphikulvanich, Secretary General, Thai Food and Drug
	Administration, Thailand
9:40 - 9:45	FDA's expectation to PMDA Asia Office (Pre-recorded)
(5 min)	Dr. Theresa Mullin, Associate Center Director (Strategic Initiatives)
	Center for Drug Evaluation and Research, Food and Drug
	Administration, US
9:45 - 9:50	EMA message for the Opening of PMDA Asia Office (Pre-recorded)
(5 min)	Mr. Martin Harvey Allchurch, Head of International Affairs, European
	Medicines Agency
9:50 - 10:00	Collaboration with PMDA Asia Office - from the cancer clinical trial –
(10 min)	Dr. SETO Yasuyuki, MD, Ph.D, Director, National Cancer Center Hospital,
	Japan
10:00 - 10:10	Collaboration with PMDA Asia Office - from the infectious disease
(10 min)	clinical trial –
	Dr. MIYAZAKI Hideyo, MD, Ph.D, Director, National Center for Global
	health and Medicine, Japan
10:10-10:15	The Role and Contribution of JPMA in Asia
(5 min)	Dr. UENO Hiroaki, Representative Director, Japan Pharmaceutical
	Manufacturers Association

10:15 - 10:30	Photo Session/ Break	
(15 min)	1 Hoto ocosiony break	
Session 1: Changes in the Regulatory Environment Surrounding the Asian Region		
and Responses -Collaboration with PMDA-		
10:30 - 12:00	<u>Moderator</u>	
(90 min)	♦ Dr. KITAHARA Jun, Head, Pharmaceuticals and Medical Devices	
	Agency Asia Office, Japan	
	⋄ Dr. Azizah Ab Ghan, Head of Biologics Section, Centre of Product and	
	Cosmetics Evaluation NPRA, Malaysia	
	<u>Speakers</u>	
	♦ Mr. YASUDA Naoyuki, Associate Executive Director (International	
	Programs), Pharmaceuticals and Medical Devices Agency, Japan (15	
	min)	
	♦ A/Prof. Cheng Leng Chan, Group Director, Health Products Regulation	
	Group, Health Sciences Authority, Singapore (15 min)	
	♦ Ms. Worasuda YOONGTHONG, Director of Medicines Regulation	
	Division, Thai Food and Drug Administration (15 min)	
	Panel Discussion (45 min) (Speaker+ below)	
	♦ Ms. Siti Naasirah Hj Aji, Head of Drug Registration Unit, Ministry of	
	Health, Brunei Darussalam	
	♦ Dr. Azizah Ab Ghan, Head of Biologics Section, Centre of Product and	
	Cosmetics Evaluation NPRA, Malaysia	
	♦ Dr. Bounxou KEOHAVONG, Director General, Food and Drug	
	Department, Ministry of Health, Lao P.D.R.	
12:00 - 13:00	Lunch Brook	
(60 min)	Lunch Break	

[Afternoon session] MC: PMDA secretariat

Session 2: Challenges for Capacity Building of Asian Regulatory Authorities - Utilization of		
PMDA-ATC for the Asian Region -		
13:00 - 14:30	Moderator	
(90 min)	♦ Ms. ENDO Ayumi, Office Director, Office of Asia Training Center for	
	Pharmaceuticals and Medical Devices Regulatory Affairs, PMDA	
	♦ Ms. Jesusa Joyce N. Cirunay, OIC, Deputy Director General, Field Regulatory	
	Operations Office, Food And Drug Administration Philippines	
	<u>Speakers</u>	
	♦ Ms. Jesusa Joyce N. Cirunay, OIC, Deputy Director General, Field Regulatory	
	Operations Office, Food And Drug Administration Philippines (15 min)	
	♦ Dr. Rita Endang, Apt, M.Kes, Deputy Chairperson, Indonesian FDA (15 min)	

	♦ Dr. KITAHARA Jun, Head, PMDA Asia Office, PMDA (15 min)
	Panel Discussion (45 min) (Speaker+ below)
	\diamond Ms. Nguyen Linh Chi, Officer, Drug Registration Division, Drug Administration of
	Vietnam
	Mrs.Chhay Roatheany, Deputy director of drug and food, Drug and Food
	Ministry of Health, Cambodia
	\diamond Mrs. Syamsidar Thamrin, Head of Center for Human Resources Development of
	Food and Drugs Control, Indonesian FDA
14:30 – 14:45	Break
(15min)	Dieak
Session 3: Asia C	linical Trials and Collaboration with Asian Regulatory Authorities -
Collaboration to	Improve Clinical Trial Capacity in Asia -
14:45 - 16:25	<u>Moderator</u>
(100 min)	❖ Dr. NAKAMURA Kenichi, MD Ph D, Director, Department of International
	Clinical Development, National Cancer Center, JAPAN
	❖ Dr. Virote Sriuranpong, MD Ph D, Director, Chulalongkorn University, Thailand
	<u>Speakers</u>
	♦ Dr. TERADA Mitsumi, MD Ph D, General Manager, Asian Partnerships Office,
	Department of International Clinical Development, National Cancer Center (15
	min)
	 Dr. Suvimol Niyomnaitham, Vice Director, Siriraj Hospital, Thailand (15 min)
	Dr. Akhmal Yusof, Chief Executive Officer, Clinical Research Malaysia, Malaysia
	(15 min)
	❖ Dr. TOKITA Daisuke, MD Ph D, Director, Asian Partnerships Office, Department
	of International Clinical Development, National Center for Global health and
	Medicine, Japan (10min)
	Panel Discussion (45 min) (Speaker+ below)
	Mr. TOMOTSUGU Naoki, Head of Executive Management, Department Of
	International Trials, Executive Manager Of Thailand Collaborating Office,
	National Center for Global health and Medicine, Japan
	Mr. NAKAJI Shigeru, Chairman, Drug Evaluation Committee, Japan
	Pharmaceutical Manufacturers Association, Japan
	♦ Dr. KITAHARA Jun, Head, PMDA Asia Office, PMDA, Japan
	♦ Ms. Akanid WAPEEWUTTIKORN, Pharmacist (Senior Professional Level),
	Medicines Regulation Division, Thai Food and Drug Administration, Thailand
16:25 - 16:30	Closing Remarks
(5min)	Dr. SATO Daisaku, Councilor for Pharmaceutical Affairs, Ministry of Health,

Labour and Welfare Japan

Reception Party

Date: 29th August 2024

Time: 16:45 – 19:00 PM (Thailand time, GMT+7)

Venue: The Okura Prestige Bangkok, 3rd floor, Sora Room

(57, Park Ventures Ecoplex 57 Witthayu Rd, Lumphini, Pathum Wan, Bangkok, Thailand)

MC: Ms. ENDO Ayumi, PMDA

16:30 -	Registration
16:45 -16:50	Welcome Remarks H.E.Prof TAKEMI Keizo, Minister, Ministry of Health, Labour and Welfare, Japan
16:50-16:55	Welcome Remarks Dr. Suwit Wibulpolprasert, Advisor for Minister of Public Health, Thailand
16:55 - 17:00	Toast Dr FUJIWARA Yasuhiro, MD Ph D, Chief Executive, Pharmaceuticals and Medical Devices Agency, Japan
17:00 - 18:55	Free to engage in conversation
18:55 - 19:00	Closing Remarks Dr KITAHARA Jun, Head, Pharmaceuticals and Medical Devices Agency Asia Office, Japan